Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Yaz Aksiyonları #2 - Sarhoş Taşıma Sanatı

2009/08/18


Yaz aksiyonları serimizin ikinci yazısında sıra, sarhoş taşıma sanatı. Sarhoş taşıma sporu da diyebiliriz aslında. Spordan öte bir de dil dökme var tabi işin içinde...


Akşam yemeğinden kalkılır, o vakte kadar dostlar haberleşmiş ve gecenin durakları belirlenmiştir. Yemeğin rehavetiyle 15-20 dakika kestirdikten sonra hazırlanıp atarsınız kendinizi dışarı. Anlaşılan saat ve mekanda buluşulur, hareketlenilir. Mekana vardığınızda siparişler dökülür ağızlardan, genellikle herkes ilk cümle kimden ne şekilde çıkacak bekler, bir 50'lik sözünü pek çok 50'lik siparişi takip ederken ilk söz dark olursa birden darka döner masa. Vodka, biraver, birahi, rakı, soda, meyve suyu vs. gelir bazen, onlar da masanın nazar boncukları olur aralarda sırıtarak. İlk yudumlarda sorun yoktur fakat gece ilerledikçe bazılarının ayarı hafiften kaçmaya başlar; çok konuşmak, gözlerin kısılması ve dalıp gitmek ilk belirtilerken ardından gelen sebepsiz gülmeler hangi yola girildiğini belli eder diğer arkadaşlar için, sarhoş taşıma sanatı.


Sahile sahip yerlerde bir ritüel olan kumsalda alkolle devam edilir (gitar yok bu arada, elimizden kaza çıkmasın). Pilot sayısı artmaya başlamışken, taşıyıcı sayısı ivedilikle azalmaktadır. Sarhoş idare etme sanatı girer burda devreye; "hıhı, haklısın, bence de, o kaybeder" gibi söz öbekleri yetişir yardıma, "olur öyle" ise en büyük kaçar yapma cümlesidir genelde, kim bulduysa sağolsun. Sarhoş idare etme sanatında ustalaşmaya başlamışken güneş doğar ve asıl hengame başlar, evlere nasıl gidilecektir? Kollara girilir ve yürümelerine yardım edilir, çevrede sadece köpekler kalmıştır size bakarak "cık cık" diyebilecek, onlar da genelde havlayarak rahatsızlıklarını belli ederler zaten. Kumsaldan sarhoş taşıma aksiyonu başlamıştır, kimisi dut yemiş bülbül gibi sessizken kimisinin çenesi düşmüş, kimisi başkalarına asılmakla meşguldür. En zoru ise kusmaya meyilli olan kişileri taşımaktır, gazını çıkartmak için kucağınıza aldığınız bir bebeğin üstünüze kusması kadar bilinçsizce yapacaktır taşıdığınız kişi bu eylemi, kızmak bir yana şefkat gösterirsiniz (kişiyi kenara atanlar da olabiliyor tabi). Bir çeşit sabır testidir aslında o gece alkolden etkilenmemiş kişiler için bu olaylar. Neyse, yarın normale dönecekler diyerek bırakırsınız evlerine, bir gece daha son bulmuştur, iyi başlayan ve kötü sonlanan bir gece daha...

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

sanata bak:D beceri beceri

Burcu dedi ki...

gitar olmadan sarhoş olunmaz ama neyse :P :D
asıl garip tarafı ertesi gün o kişi nasıl olacak diye beklerken sanki dün gece kayıp giden kendisi değilmiş gibi 3 maymunu oynar.E haliyle başka bir akşam bu sanat yine o kişye gösterilecektir,o bunu bilecek midir bilinmez..:))