Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Indie/Post Punk'a Yerli Nefes, The Revolters

2010/02/25


Yerli bir indie grubundan bahsedeceğiz, The Revolters.

Shining On video klibiyle şu aralar pek çok kişinin dikkatini çekmekte olan grubun temelleri 2006 yılının yaz aylarında atıldı. Vokalde 85 doğumlu Serhat Erman, gitar ve geri vokalde Berkan Tomay, bas gitarda İbrahim Kent ve davulda Murat Şahin'den oluşan The Revolters, post punk ve indie akımının geç uğradığı ülkemizden çıkarak yurt dışında isimlerini duyurmaya başaran yegane isimlerden. Ünlü İngiliz müzik dergisi NME'nin "The Revolters: Turkish indie rockers, best grass-roots talent around" şeklinde okuyucularına tanıttığı grubun geleceğinin bir hayli parlak olduğunu kestirmek zor olmasa gerek.

Grubun şikayetçi olduğu konu ise yabancı dilde müzik yaptıkları için şarkılarının Türkçe radyo istasyonlarında; yerli bir grup oldukları için de yabancı müzik yayını yapan istasyonlarda çalınmadıkları yönünde lakin bu konu da aşılıyor zaman geçtikçe.

Ülkemizdeki festivallerin yanı sıra İtalya ve İngiltere'de de sahne almış olan The Revolters, Shining On ve 2007 çıkışlı ep It's Gonna Hurt A Little'dan şarkıların yanı sıra yeni çalışmalar ve türün öncü gruplarının şarkılarından oluşan cover yelpazeleri ile canlı performans konusunda da gayet iyiler. Sık aralıklarla konser vermekteler, eğer fırsatınız olur da grubu sahnede görme imkanına erişirseniz kesinlikle bana hak vereceksiniz.

0 Yorum: