Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Kim Ki-Duk

2008/02/10


1960 yılında doğan bir Güney Kore vatandaşından bahsetmemiz için çok fazla istek aldık, peki kimdi bu kişi, Kim Ki-Duk?


1990 yılında sanat eğitimi almak amacıyla, sadece bir uçak bileti parasıyla Fransa'ya gelen ve geçimini resim satarak sağlayan bir isimden bahsedeceğiz.


Yönetmen, senarist, yapımcı.. Kim Ki-Duk adını Uzak Doğu sinemasını takip edenler çok iyi biliyorlardı fakat 2004 yılında çektiği iki film ile ilgili-ilgisiz epey kişinin dikkatini çekti. Bu fimler Samaritan Girl ve Bin Jip, ülkemizde de Fedakar Kız ve Boş Oda etiketleri ile gösterime girmişti. Samaritan Girl ile 2004 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde, Bin Jip ile de Venedik Film Festivali'nde "En iyi yönetmen" ödülünü aldı. Filmlerinde sürekli çelişkiyi kovaladı; iyiyle kötü, melekle şeytan, geçmiş ve gelecek.. Sürekli arayış içinde olduğunu sezinledik, ta ki Shi Gan (Time) filmine dek. Yönetmen artık "olmuş" durumda. Bundan sonra yapacağı işler artık altın kıvamında olacaktır kuşkusuz. Takipteyiz, Kim Ki-Duk'u bu blogdan takip etmeye devam edeceğiz. Çektiği filmleri yıllara ayıralım, ilgilenenler biraz daha sevinsin..


2006: Time

2005: Bow

2004: Bin Jip ve Samaritan Girl

2003: Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring

2002: The Coast Guard

2001: Bad Guy, Adress Unknown

2000: The Isle ve Real Fiction

1998: Birdcage Inn

1996: Wild Animals ve Crocodile

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

Shi-Gan süperdi,Bin Jip için söze gerek yok.Kim ki duk yazılarının devamını bekliyoruz bahadır bey.