Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

the Mars Volta

2008/04/25


Müzik tarihinin belki de dinlemesi en zor gruplarından birine değinmeden geçmemek gerek. Cedric Bixler Zavala'nın muhteşem vokalleriyle kusursuza yakın bir progressive rock grubunu oluşturan the Mars Volta.. Deneysellik ayağına beynimize biraz hasar verseler de This Apparatus Must be Unearthed ve L'Via L'Viaquez gibi şaheser kıvamında parçalara imza atmışlar. Kötü diyebileceğiniz parçaları neredeyse yok. 2001 doğuşlu bir grup için çok da iyi bir diskografiye sahipler ve dilden dile dolaşan canlı performansları mevcut. Ülkemize ne zaman uğrarlar bilinmez ama baterinin başındaki Jon Theodore'u görmeden ölmemek gerek. Gerçi 2006'da gruptan ayrılmış ve yerine Thomas Pridgen geçmişti fakat bir ümit döner diyerekten..

Grubun yeni albümü Bedlam in Goliath ile sanki bir tarz değişikliği söz konusu ya da ben alışamadım yeni hallerine. Bir garip, acaip sound tuturmuşlar diyeceğim, ama zaten onların tarzı bu. Kendi sınırlarını da aşmışlar belli ki. Jon Theodore'a alışmış kulaklar ondan sonra Thomas Pridgen'ın tarzına da alışacak bir şekilde.

Kısaca; dinleyin, dinletin..

2 Yorum:

7.oda dedi ki...

e o zaman bir şarkı gönderin ilk denemeyi yapalım bakalım kulaklar ne kadar hasar görecek :)

Adsız dedi ki...

bu grubu televizyonda rasladığım The Widow şarkıları ile tanımıştım.Meğer ondan çok daha güzel şarkılar yapmışlar.Bana göre Roulette Dares en güzeli.