Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

El Orfanato

2008/09/20


Bu kez yapımcı Guillermo Del Toro. Yönetmen koltuğunda Katalan yönetmen Juan Bayona var. Hikaye ise Del Toro'nun alıştırdığı cinsten, gerçek hayata sıkıştırılmış fantastik olaylar..


Laura ve Carlos adlı çift, Laura'nın yetiştiği yetimhaneyi satın alır ve burada yaşamaya başlarlar. Evlat edindikleri Simon ise çok hastadır ve günlük bakıma ihtiyacı vardır. Simon kendine "hayali" arkadaşlar edinip onlarla oyunlar oynayarak geçirir vaktinin çoğunu. Hayali arkadaş kavramından pek şikayetçi değildir ailesi, çünkü etrafta arkadaş olabileceği insanların oturduğu tek bir ev dahi yoktur, çevredeki yegane yapı eski bir deniz feneridir..


Bir gece deniz feneri ve civardaki bir mağarayı soran Simon'a sabah seni oraya götüreceğim der Laura sonradan olacakları bilemeden. Sabah olur, Simon mağarada yeni arkadaşlar edinir, ne var ki bu arkadaşlar gizemli oyunlardan hoşlanır ve Laura için de pek yabancı değillerdir. Simon'un ortadan kaybolmasıyla olaylar gelişir..


Sevgi hikayesiyle harmanlanmış bir gerilim filmi diyebiliriz Yetimhane için, kesinlikle izlenmeli..


0 Yorum: