Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Creedence Clearwater Revival

2009/03/16


Iron Butterfly, Jefferson Airplane gibileri... Eskiden çok daha iyi müzik yapılıyormuş, arada sadece bir nesil olmasına rağmen neler dönmüş... Nasıl değişmiş müzik. "Evrim" doğru kelime mi, emin değilim.

Creedence Clearwater Revival, kısaca CCR, bir country müzik efsanesi olarak yaşıyor. Who'll stop the rain ile giriyorlar evlere, şöyle bir esip 2 dakika civarı, çıkıyorlar karamsarlığı alıp. Günümüzde 50li yaşlarının sonlarını yaşayanlarda o zaman bıraktıkları etki şimdinin 20lilerinde de devamlı. Yıllar geçtikçe daha da değerlenmişler aslında. Proud Mary halen çalıyor, Walking on the water takip ediyor, hatta ve hatta Rolling Stones'dan dinleyince dahi burun kıvırmaya başladığımız Sussie Q var ortada. Büyüyle kompoze etmişler sanırım müziklerini.

Bir de "I heard it through the grapevine" coverları var tabii. Değinmeden geçmemeli. Yolu uzattırır insana sonunu getirebilmek için. Böyle gruplar pek yok artık, çabuk tükeniyor şarkılar. O dönemde yaşamadığım için pek karşılaştırma yapamıyorum lakin ayırt etme yetisine sahip her insan bir iki şarkıdan sonra dahi karar verebilir, teknoloji müziği bozmuş sanki...

0 Yorum: