Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

11. Uluslararası Eskişehir Film Festivali

2009/04/24




Festival programı açıklandı. Festivalde yer alacak filmler kategorilendirilmiş şekilde aşağıda mevcut, başlıklara tıkladığınızda filmler hakkında detaylı bilgileri görebilirsiniz.

Dünya Sinemasının Genç Yıldızları: Pingpong Kralı (Yön. Jens Jonsson), Açlık (Yön. Steve McQueen), Kar (Yön. Aida Begic), Moskova Belçika (Yön. Cristophe van Rompaey), Wendy ve Lucie (Yön. Kelly Reichardt), Donmuş Irmak (Yön. Courtney Hunt).

Luis Bunuel Seçkisi: Gündüz Güzeli (1967), Özgürlük Hayaleti (1974), Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği (1972), Samanyolu (1969), Arzunun O Belirsiz Nesnesi (1977).

Ingmar Bergman ve Kadınları: Bekleyen Kadınlar, Monika'yla Bir Yaz, Kadın Düşleri, Yaşamın Eşiğinde, Persona, Bütün O Kadınlardan Söz Etmeden, Çığlıklar ve Fısıltılar, Güz Sonatı.

Dünya Festivallerinden: Gomorra (Yön. Matteo Garrone), Sınıf (Yön. Laurent Contet), Ricky (Yön. François Ozon), The Wrestler (Yön. Darren Aronofsky), Daima Mutlu (Yön. Mike Leigh), Kıyamet : Yeniden (Yön. Francis Ford Coppola), Düşüş (Yön. Tarsem Singh), Kontes (Yön. Julie Delphy), Somers Town (Yön. Shane Meadows), Kerkenez (Yön. Ken Loach).

Freddy Olsson'un Seçtikleri: Yalnız Bir Adam (Yön. Enrique Rivero), La Salamander (Yön. Alain Tanner), Bu Senin Hayatın (Yön. Jan Troell).

Türk Sineması 2008-2009: Kız Kardeşim Mommo, Gitmek, Gölge, Hayat Var, Nokta, Pandora'nın Kutusu, Pazar-Bir Ticaret Masalı, Üç Maymun, Vicdan, Sonbahar, Sıcak, Gökten Üç Elma Düştü, Güneşin Oğlu, Dilber'in Sekiz Günü, Ali'nin Sekiz Günü, Usta.

Geceyarısı Sineması: Gir Kanıma (Yön. Tomas Alfredsson), Ölüm Çığlığı (Yön. Paco Plaza, Jaume Balaguero).

Hayatımız Belgesel: Man on Wire, Omuz Omuza, Devrimci Gençlik Köprüsü, Unmistaken Child.

Amerikan Belgeselleri Kuşağı: Akış:Su Aşkına, Halkın Başkanı:İnsan, Efsane ve Medya, Sputnik Çılgınlığı.

Canlandırma Sineması: Beşirle Vals, Küçük Deniz Kızı Ponyo, Ahmaklar ve Melekler, 9.99 Dolar.

Petra Dolleman'ın Seçtikleri: Anna ve Bella, Sientje, Arles'de Yatak Odası, Johannes Vermeer'in İncili Kızı, Yumurtayı Öldürmek, Baba ve Kızı, Pas A Deux, Müze.

Kısa Filmler: Hoşgeldin Bebek, Temas, Hangi Savaş, Buzlar Kırılınca, İşkenceye Tolerans, Zor, Kasapoğlu, ID, Sinope'nin Yolculuğu, Büyükannem, Sapak, Kurban Bayramı, İki Kişilik Birliktelik, Benim Ağacım, Sessiz Kızlar.

Ayrıca "Sinema Dersleri" bölümünde Tevfik Başer, Handan İpekçi, Işıl Özgentürk; atölye çalışmasında da Özay Fecht festivalin konuğu olacak isimler. Seminerlere bir göz atarsak, "Siz Hangi Taraftasınız? Ken Loach'un Yaşamı ve Yapıtları" ile John Cunningham, "Asya'da Film Yapmak" ile Fran Borgia, "Kişisel Anlatı" ile Cecilia Condit, "Bir Belgesel Film Yapmak" ile Ethem Özgüven ve Petra Holzer isimlerini görüyoruz.

Yazıyı 1 Mayıs Programıyla sonlandıralım,

Sinema Anadolu

10:30: Kısa Filmler

12:30: Üç Maymun

15:30: Güz Sonatı

18:30: Monika'yla Bir Yaz

21:30: Daima Mutlu

CineBonus Espark (Salon A)

12:30: Gitmek

15:30: Kar

18:30: Kıyamet : Yeniden

21:30: Gomorra

CineBonus Espark (Salon B)

12:30: Yaşamın Eşiğinde

15:30: Kadın Düşleri

18:30: Ahmaklar ve Melekler

21:30: Ricky
****

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

Sınıf filmini görmelisiniz.

Adsız dedi ki...

Kısa Filmlere gidelim baha

DRM

Adsız dedi ki...

GOMORRA REZALETİNDEN DE BAHSETSENİZ DİYORUM

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.