Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Army of Darkness

2009/10/25


Evil Dead II'nin sonunda açılan zaman girdabının içine sürüklenen Ash, kendini M.S. 1300 yılında bulur. Tüfek ve elektrikli testeresi ile kılıçlı insanların zamanına düşmüştür. Bu da kendisinin bir çeşit kurtarıcı ilan edilmesine neden olur. Olaylar gelişir...

Kaleye götürülen Ash, krallığın büyücüsüyle bir anlaşma yapar. Anlaşma Necronomicon'u onlara getirmesi karşılığında Ash'i kendi zamanına döndürmektir. Ash'in yapması gereken tek şey ona gösterilen mezarlıktaki yerinden kitabı sihirli sözcükleri söyleyerek almak ve kaleye getirmektir. Ash kitabı alırken sihirli sözcükleri unutur ve büyük bir ölüler ordusunun uyanmasına sebep olur. Kitabı kaleye getirmiştir fakat beraberinde pek çok şey de onunla gelmiştir. Kendilerine ait olan kitabı geri almak isteyen ölüler kaleyi kuşatırlar. Ash ise anlaşmanın kendi yükümlülüğünü yerine getirdiğini ve gelen ordunun umrunda olmadığını, tek istediğinin kendi zamanına dönmek olduğunu belirtir. Gücü arttıkça vurdumduymazlığı da artıyor anlaşılan. Şartları kabul edilir fakat olayları değiştirebilecek bazı etmenler vardır, belki de Ash kalıp yardım edebilir. Gerçi başta yaptığı vurdumduymazlık başına sonda epey dert açacaktır. Bunu da filmi izlediğinizde anlayacaksınız.

Serinin diğer filmlerinde olduğu gibi aralara sıkıştırılmış gayet iyi espriler var. Ayrıca Ash ve testere elini bu filmde bol bol izleme fırsatını yakalıyoruz.

Sam Raimi'nin yönettiği ve Bruce Campbell'ın ortamlarda fink attığı 1992 yapımı bu film, serinin son filmi olma özelliğini de taşıyor.

0 Yorum: