Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Aynalar

2008/09/10


Yönetmen koltuğundaki Alexandre Aja bile pek çok kişi için bu filmin izlenme sebebidir. Kadroya bir de Kiefer Sutherland'i ekleyince beklentilerin biraz daha yükselmesi söz konusu..


Aslına bakarsanız içinde zombiler, iskeletler veya cin-peri olmayan korku filmleri ile pek karşılaşmıyorduk son zamanlarda, en azından korku temasının hakkını verenlerle. Filmin türdeşlerinden ayrılmasını sağlayan Tepenin Gözleri'nin yönetmeni Aja, en iyi yaptığı işi yaparak görselliği iki kademe yukarı çekmiş bu filminde. Kiefer Sutherland ise donuk yüz ifadeleri konusunda Keanu Reeves ile yarışamasa da filmin final sahnesindeki oyunculuğu kaç aktör bu denli verebilir, açık bir fikrim yok doğrusu..


Herkesin aklından geçmiştir aynaların aslında ne kadar ürkütücü olabilecekleri. Kendinize bakarken arkadan başka bir yansıma görmek, ya da sonsuz kırılmanın içinden çıkabilecek bir kolun sizi boyut kapısı tadında yanına çekmesi.. Film de bu ayna temasını gayet iyi işleyerek, yüze göze bulaşması pek bir olası konuyu gayet iyi kotarmış. Yalnız filmden çıkarken düşündüğüm bir şey vardı, acaba bu film Hollywood değil de Uzakdoğu sinemasının bir ürünü olsaydı?..

3 Yorum:

7.oda dedi ki...

sinemalarda bitmeden gitmeliyim !!!

7.oda dedi ki...

bu gece izledim ve bence çok iyiydi..

ve bu arada öğrendim ki filmin orjinali yine bir güney kore yapımı:
Into The Mirror

baha dedi ki...

Orijinalini edinmek lazim..