Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Inception: Saygılar Abi

2010/07/31


What's Eating Gilbert Grape'in ardından en iyi oyunculuğunu sergileyen Leonardo Di Caprio, büyük rollere hazır olduğunu Juno'da bağıra bağıra göstermiş Ellen Page, iki yıl sonra Max Rockatansky rolüyle Mad Max efsanesinin geri dönüşünü temsil edecek Tom Hardy, Arthur rolüyle filmin en dikkat çekici performanslarından birini sergileyen Joseph Gordon Levitt, Red Eye'dan beri bu kadar etkileyememiş Cillian Murphy, Marion Cotillard ve her daim güvenilir adam rollerinin ismi olmuş Ken Watanabe...

Böyle bir kadro Christopher Nolan'ın elinde toplanınca ortaya ne çıkacağını tabii ki az çok tahmin ediyorduk ve beklentiler maksimum şekilde günleri saydık.

Sonuç ne mi oldu?

İzlediğim filmler arasında ilk 10'a rahatlıkla adını yazabileceğim bir film çıktı ortaya. İki gün art arda izledikten sonra iyice netleşti, evet. Inception inanılmaz olmuş.

"O efektleri bu bütçeyle herkes çeker, filmin izlenir tek yanı efektlerdi" laflarını edenler özel efekt tasarımındaki yaratıcılığı anlayamamışlarsa Ben Ten izlesinler sadece.

Di Caprio'ya bebek yüzünden başka olayı yok diyenler de yazının başında ismi geçen film ve Inception'ı art arda izlesin ve sonra tekrar konuşalım.

Filmlerde çok sık karşılaşılan, sahneler arası giysi hatalarından serbest düşüş fizik kanunlarına dek en ince detayına kadar olmuş bir film.

Filmle ilgili spoiler vermiyorum, izlemeyen çok kişi olduğunu düşünerek. Sözüm henüz Inception'ı izlememiş olanlara, verdiğiniz her kuruşu sonuna kadar hak eden çok az film çıktı son yıllarda. Inception'da ise az para almışlar yahu diyorsunuz çıkışta.

N'olur az ama öz yapmaya devam et Nolan abi, saygılar.

0 Yorum: