Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Katya'nın Yazı

2008/01/26


Rodney William Whitaker, namı değer Trevanian. Shibumi, Kentte Sıcak Gece gibi eserlerin Amerikalı yazarı. 14 Aralık 2005'de öldüğünde 74 yaşındaydı ve kitaplarını sürekli Trevanian takma adıyla yazarak bir çeşit gizem yaşadı. Başrole layık gördüğü kahramanları gereğinden fazla abartması (bkz: Nicholai Hel) gibi eleştiriler alsa da beğeniyle okundu kitapları. Aralarından bir tanesi vardı ki, kitap okumaktan nefret eden bünyelerde bile " vay be, adam ne yazmış" nidaları attırdı içten içe..

***

Katya'nın Yazı, Katya ile Jean-Marc Montjean'ın aşkını anlatan bir kitap. Bu cümlenin ardından bir aşk romanı bekliyor insan lakin Katya'nın başlarda sinir bozucu, hikaye ilerledikçe çok daha anlaşılabilir hale gelen abisi Paul ve babasını da tanıdıkça o kadar derinleşiyor ki hikaye, kitabı elinizden bırakamamanıza neden oluyor. Diyaloglar için ise ayrı bir yazı yazmak gerekiyor. Gross'un söylediği " İtiraf etmek iyidir, yeni günahlara yer açar." ve bunun gibi pek çok söz kitabı daha da okunabilir kılıyor. Ayrıca Paul'ün kendi karakterini tanımladğı bir metin var ki, uzun zaman geçse dahi akıldan çıkmıyor. Kitabın sonu ise bütün beklentileri boşa çıkararak okuyucuya beyin sarsıntısı geçirtiyor. Summer of Katya, Katya'nın Yazı başucu eserlerinin yanında yerini alıyor..

1 Yorum:

7.oda dedi ki...

ben sadece Şibumi yi okudum Travenian dan.. muhteşemdi.. yazınızı okuyunca merak ettim katyanın yazı nı da alıp okumalı o halde..