Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Rüyalar ve Karabasanlar

2008/01/25


Nightmares and Dreamscapes ya da Türkçe olarak Rüyalar ve Karabasanlar. Kısa hikayelerden oluşan, karanlık havaya sahip bir Stephen King kitabı.. TNT tarafından TV dizisi olarak çekilmiş ve hatırlarsınız ki ülkemizde de -e2'de- yayınlanmıştı. Gayet güzel de bir hava bırakmıştı izleyicide. Her hafta birbirinden bağımsız sekiz hikaye izledik Stephen King'in arızalı kaleminden çıkan. Aralarında gerçekten çok çok iyiler vardı ki Cthulhu kültünden izler barındıran "Crouch Çıkmazı (Crouch End)" adlı bölümün kalıntıları halen çoğu kişinin aklında. Beşinci Çeyrek ve Savaş Alanı adlı bölümler de gayet dikkat çekiciydi.

***

Kaçıranlar ya da edinmek isteyenler için Tiglon bir güzellik yaptı ve diziyi ülkemizde de satışa sundu. "Eğer rüyaların rahatsız edici olduğunu düşünüyorsanız, bir de Stephen King'in kabuslarını hayal edin" sloganıyla vitrinlerde yer alan VCD veya DVD'ye fırsat bulursanız bir de siz göz atın derim.

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

o karı kocanın çıkmaz sokaktaki bölümü en iyi bölümdü çoğu kişiye göre ama bence savaş alanı en iyisiydi