Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Del Toro The Hobbit Projesinden Çekildi

2010/05/31


El Orfanato, El Laberinto del Fauno ve El Espinazo del Diablo filmleriyle tanıdığımız Guillermo del Toro, The Hobbit projesinin yönetmenliğinden çekildiğini açıkladı. Meksikalı isim projede senaryo kısmına katkıda bulunmaya devam edecek.

2009 yılında girdiği finansal krizden el değiştirerek çıkmayı başaran filmin yapım şirketi MGM'in yeni sahiplerinin The Hobbit projesinde tıkanan görüşmeleri rahatlatma yolunda pek çaba göstermemeleri nedeniyle, del Toro'nun kendi kararıyla yönetmenlik koltuğunu bir başka isme bıraktığı belirtiliyor. Vizyon tarihinin sürekli ertelenmesi ve Meksikalı yönetmenin çekimlerin yapılacağı Yeni Zelanda'da geçirmesi gereken zamanın sürekli uzaması nedeniyle üzerinde çalıştığı ve çalışacağı diğer projeler sekteye uğramaktaydı. Özellikle El Orfanato'nun Hollywood uyarlaması The Orphanage ile meşgul olan yönetmenin bu kararının ardından yapımcı Peter Jackson'ın yönetmen koltuğunu kiminle dolduracağı ya da bu derece belirsiz bir yapımı emanet edebileceği bir isim bulup bulamayacağı tam bir muamma.

İki film olarak vizyonda yerini alması beklenen projedeki aksaklıkların projeyi iptal noktasına götürmesi beklenmiyor.

*****

0 Yorum: